Kirsten Flagstad-salen
Torsdag, 25. mars 2021
Forestillingen ble avlyst i januar. Nå håper vi Carte Blanche får vist forestillingen hos oss! Unummererte sitteplasser. Tilgjengelige seter er plassert to og to i hht til gjeldende avstandsrestriksjoner.

Samtidsdans fra favelaen. Carte Blanche, Norges Nasjonale Kompani for Samtidsdans, møter den markante koreografen Lia Rodrigues i forestillingen «Nororoca» - i en spennende kulturutveksling mellom Brasil og Norden.

For Rodrigues er kunst et medium for å uttrykke meninger. Som koreograf utforsker Lia (mellom)menneskelige relasjoner og gruppedynamikk. Resultatet blir ofte vakkert, rått og overraskende intimt når forestillingene hennes møter publikum.

I hjembyen Rio de Janeiro har den prisvinnende brasilianske dansekunstneren Lia Rodrigues bygget opp sitt eget kompani, så vel som Panorama Festival og Centro de Artes da Maré, et senter for kunst og kultur som holder til i favelaen.

«Nororoca» er direkte inspirert av Rodrigues forestilling Pororoca fra 2009.

Ordet pororoca stammer fra det Tupianske språket, «poro’rog» – et kraftig tidevannsfenomen som oppstår der saltvann og ferskvann møtes i elvemunningen til Amazonas.

Prosessen frem mot premiere starter i favelaen i Rio, der danserne i Carte Blanche møter Lia Rodrigues for første gang. Denne kulturutvekslingen mellom danserne og koreograf skaper en gjensidig forståelse som danner grunnlaget for «Nororoca».

Koreografi: Lia Rodrigues
Koreografiassisent: Amália Lima
Lysdesign: Nicolas Boudier
PR-foto: Helge Hansen

Dansere:
Caroline Eckly, Noam Eidelman Shatil, Irene Vesterhus Theisen, Anne Lise Rønne, Guro Rimeslåtten, Ole Martin Meland, Mathias Stoltenberg, Timothy Bartlett, Daniel Mariblanca, Dawid Lorenc, Adrian Bartczak, Max Makowski, Nadege Kubwayo, Lin Van Kaam.

Pressen om Nororoca:
«Det at vi får muligheten til å se denne forestillingen av Lia Rodrigues, denne gangen med dansere fra Norge i stedet for hennes eget kompani, oppleves som unikt.» - Bergens Tidende, Grethe Melby, 25.01.2020

«Nororoca» er både lekker, leken og usmakelig på samme tid.» - Klassekampen, Charlotte Myrbråten, 29.01.2020

------------------------------------------------------------

I flg Nasjonale retningslinjer er forestillinger på Hamar intill videre forbeholdt Hamar kommunes innbyggere. Som arrangør er vi pålagt å informere om dette, men har ikke myndighet til å avvise publikum.

Vi tar smittevern på alvor og gjør det vi kan for å sikre deg en trygg og god opplevelse hos oss. Vi oppfordrer alle til å komme i god tid for å unngå kø.

Pga. gjeldende restriksjoner blir det ikke salg av forfriskninger i forbindelse med arrangement.