Kirsten Flagstad-salen
Lørdag, 11. mars 2023
21:00-22:30

Daniel Eriksen har spilt seg fra Moskva til Mississippi, Han har gitt ut åtte kritikerroste album, og hans særegne slidegitarsound har skaffet ham mange fans over hele verden. I Daniel Eriksen kvartett spiller han sammen med Stig Sjøstrøm, Halvor Nordal Strand og Frederik Mustad.

Daniel Eriksen har studert de gamle heltene som Blind Willie Johnson og Fred McDowell og har lært av moderne mestere som Bob Brozman, John Mooney og Roy Rogers. 

Eriksen er to ganger Spellemannsprisvinner i kategorien blues, har mottatt Bluesprisen på Notodden og vant sølvmedalje i International Blues Challenge i Memphis i 2018, i duo med Stig Sjøstrøm. 

Stig Sjøstrøm er et fyrverkeri på perkusjon og trommer, og har studert mange sider av perkusjonsverdenen – fra stammetrommestudier i Afrika, second line i New Orleans, blues i Mississippi og jazz i Frankrike. Sjøstrøm spiller også bl.a med Kåre Virud og Jan Erik Vold.

Halvor Nordal Strand har vokst opp med blues og metall på Notodden, og har tilført heftig bass til prosjekter med bl.a Ishan, Leprous, Stian Johansen, John Olav Hovde og Vev.

Frederik Mustad spiller Hammond B3 og piano. Han har studert soul, blues og rock'n roll hele livet, og er kjent fra bl.a Midnight Choir og Beale Street Rockers.