Kirsten Flagstad-salen
Søndag, 12. mars 2023
Varighet: 2 timer inkl. pause.

Stabsmusikken har plukket fram den beste musikken fra de beste filmene opp igjennom tidene, og byr på musikk fra legendariske eventyrfilmer til klassiske westernfilmer, fra Harry Potter universet til storslåtte krigsfilmer.

Det blir et gjenhør med de vakreste melodiene, og vi kan love en aften med gåsehudfaktor og bakoversveis. Flere av stykkene er arrangert spesielt for anledningen for orkesteret. Du kan glede deg til musikk fra E.T., Harry Potter, Mulan, Star Wars, Da Vinci Code, Top Gun, Man of Steel, Schindler’s List, The Truman Show, The God Bad and the Ugly og fra Kill Bill.

Forsvarets Stabsmusikkorps er på en miniturné og det er et topptrent orkester med glimrende solister fra egne rekker som inntar scenen. En av landets mest annerkjente dirigenter, Ingar Bergby, vil lede det hele. Sett deg godt tilbake i setet og vær med på denne fantastiske musikalske reisen gjennom filmmusikkens verden.

Ingar Bergby er en av Norges mest anerkjente orkesterdirigenter med stor produksjon innenfor klassisk musikk, opera, samtids- og crossovermusikk. Han har markert seg som en kunstner med klart formende kraft og stort engasjement i sitt arbeid.

Ingar Heine Bergby ble født 4. februar 1964 i Sarpsborg, og hans musikalske familie bragte ham inn i korpsbevegelsen. Han er utdannet klarinettist med professor Richard Kjelstrup ved Norges musikkhøgskole. Senere studerte han orkesterdireksjon med professor Karsten Andersen samme sted, og ved Sibeliusakademiet med Jorma Panula. Han tok diplomeksamen i orkesterdireksjon i 1991.

Forsvarets stabsmusikkorps er et av Forsvarets fem profesjonelle musikkorps og Norges største profesjonelle blåseorkester. Korpset ble etablert i 1818 og er med sine over 200 år Oslos eldste musikkinstitusjon. Korpset har tilholdssted og eget konsertlokale, Ridehuset scene, på Akershus festning.

Korpsets hovedoppdrag er å representere Forsvaret nasjonalt og internasjonalt ved merkedager, seremonier og konstitusjonelle oppdrag. Stabsmusikken bidrar musikalsk ved statsbesøk, nasjonaldagen og Frigjørings- og veterandagen. Videre medvirker de ved medaljeseremonier, kransnedleggelsen og de tradisjonsrike vaktparadene i hovedstaden. Utover dette har korpset en utstrakt konsertvirksomhet over hele Østlandet, og deltar også på internasjonale musikkfestivaler og militære tattooer.