Galleri Hamar kulturhus
Onsdag, 1. november 2017
16:00-17:30
5-105

Jo Nesbøs barnebøker med «Doktor Proktor» har blitt en kjempesuksess i både inn- og utland. Denne ettermiddagen kan du høre Jon Nyutstumo lese fra bøkene, og Jo Nesbø dukker selv opp for hilse på.

I forbindelse med den tredje boken i serien om Dr. Proktor lagde Naturhistorisk Museum og Aschehoug en fantastisk utstilling for alle barn i alderen 5 til 105 år. Utstillingen ble meget populær og ble sett av over 220 000 personer.

Denne utstillingen hadde aldri eksistert, hadde det vært opp til myndighetene. Men sannheten må frem, uansett hvor fæl den er. For selv om vi skulle ønske det ikke var sånn, så er de der ute. Dyrene du ikke har hørt om. Og som du skulle ønske ikke fantes. Nå er de i Galleriet i Kulturhuset, og publikum kan få nærkontakt med fantsidyr- og vesner som til nå har vært uoppdaget og skjult for offentligheten.

Før Jo Nesbø begynte å skrive bøker, gjorde han mye forskjellig: Han har blant annet jobbet som journalist og som megler, og han er fortsatt vokalist og låtskriver i bandet Di Derre.

Nesbø debuterte som forfatter med Flaggermusmannen i 1997. Det var første gang vi møtte politietterforsker Harry Hole. I 2007 ga Jo Nesbø ut sin første bok for barn: Doktor Proktors prompepulver. Siden har det kommet tre bøker til om den helsprøe professoren og medhjelperne hans, Lise og Bulle: Doktor Proktors tidsbadekar (2008), Doktor Proktor og verdens undergang. Kanskje (2010) og Doktor Proktor og det store gullrøveriet (2013). Doktor Proktor og verdens undergang. Dr. Proktors prompepulver er blitt både film og teater, og senere i år kommer filmen basert på bok nr. 2, Doktor Proktors tidsbadekar.

Jo Nesbøs bøker er solgt i mer enn 15 millioner på verdensbasis. Han regnes som en av Europas beste forfattere og er oversatt til 46 språk.

Onsdag 1. november spiller han også i Kirsten Flagstad-salen med Di Derre - Anonyme Akustikere

 

Arrangør: Hamar bibliotek