Galleri Hamar kulturhus
Torsdag, 18. november 2021
Arrangementet er gratis. Gratisbillett henter du via billettknappen.

Jo Eggen leser fra sin siste bok Dikt om Sverige, og samtaler med Ole Karlsen.

Jo Eggen er anerkjent både som lyriker og gjendikter. Han debuterte i 1980 med diktsamlingen Ting og tings skygger som han fikk Tarjei Vesaas’ debutantpris for. Han har etter debuten gitt ut ni diktsamlinger og tre gjendiktninger. Jo Eggen var festivalpoet under Nordisk poesifestival i 2011.

Hans siste diktsamling Dikt om Sverige handler om det svenske sosialdemokratiet og svenskenes kolossale boligbygging, men også om baksiden: Sentralisering, fraflytting, befolkningsnedgang og politisk splittelse. Boka er skrevet i forbindelse med Eggens reiser i Sverige gjennom to år, og gjennom flere årstider.

Boka har tre deler. Kaiene, handler om fuglen kaie, og foregår i Falköping. Annen del, Blokkene, har boligbyggingen under sosialdemokratene som et fokus. Tredje og siste del, Bjørkene i Umeå, tar utgangspunkt i den nordsvenske byen Umeå, som kalles «Björkarnas stad», fordi nesten alle sentrumsgatene der er bjørkealléer. I sin særegne stil, løfter Eggen den konkrete tematikken til poesi som er vekselvis vakker og politisk, sår og munter, opphøyet og rasende.

Arrangør: Hamar bibliotek i samarbeid med NORDISK POESI FESTIVAL Rolf Jacobsen-dagene.