logo

Meny

HAMAR VINFESTIVAL

Hamar Vinfestival er stedet for deg som ikke kan noe om vin, men som ønsker å lære, og for deg som allerede kan mye og vil lære mer.

Sted: Passasje og Multisal Pauline Hall
Dato: Lørdag 28. oktober
Tid:   Kl. 14:00 - 19:00

KJØP BILLETT

Denne helgen arrangeres Hamar Vinfestival for første gang. Her vil du kunne smake et hundretalls viner fra ulike vinprodusenter verden over. Du kan møte noen av Norges fremste vineksperter, nyte uforglemmelig smaksopplevelser av vin og mat i harmoni på noen av Hamars beste restauranter, gjøre gode kjøp av glass, dekantere, tilbehør til din vinkjeller m.m.

Under festivalen vil det være to ulike arenaer for ultimate smaksopplevelser. Hamar kulturhus, hvor det blir smakstorg, ulike foredrag og salg av vinrelaterte produkter. Og på noen av Hamars beste restauranter hvor spesialkomponerte menyer med mat og vin i perfekt harmoni presenteres av restauranten og vinprodusenten selv.
 

SMAKSTORG     Kl. 14:00 - 19:00
- en unik mulighet for et mangfold av smaksopplevelser med vin og mat i sentrum.

På smakstorget får du en unik mulighet til å smake et hundretalls viner fra ulike vinprodusenter verden over. Deres importører i Norge og/ eller representanter fra produsenten selv gir deg smaksprøver, forteller om vinen, dens historie, hva den kan passe til av mat osv.

Du velger selv fritt hva du vil smake av rødvin, hvitvin, rosévin, musserende vin eller dessertvin på de ulike standene du kan besøke.

Vinrelaterte produkter selges til redusert messepris. Eksempelvis vinskap og innredningsløsninger for din vinkjeller fra produsenten Temptech. Vinglass og dekantere fra anerkjente og verdensledende Riedel. Den geniale tappeløsningen fra Coravin, hvor du kan ta smaksprøve fra en flaske uten å trekke ut korken og samtidig bevare kvaliteten av resterende innhold i flasken.


FOREDRAG 1     Kl. 14:15 - 15:30
VIN TIL NORSK MAT -

Hva slags vin passer til ulike typer typiske norske matretter?

Vin til norsk mat er ikke alltid like enkelt, derfor kommer skribent og vinjournalist Merete Bø på besøk. Merete er for mange kjent som vinanmelder for Dagens Næringsliv og er en av de fremste vinekspertene i Norge. Hun er tidligere Nordisk mester og Norges mester for sommelierer og har erfaring fra Restaurant Cru og Bagatelle i Oslo. I hennes siste bok Innerå + Bø, som hun har laget sammen med kokk Kari Innerå, er det vin sammen med norske råvarer som står i fokus.

Merete Bø vil lede deg gjennom en smaking om mat og vin i kombinasjon. Gjennom smakingen av fem viner vil hun vise eksempler på gode mat- og vinkombinasjoner fra boken. Her er det bare å skjerpe smaksløkene og oppdage sammensetninger av mat og vin du vil dra fordel av neste gang du skal ha gode venner på middag hjemme.

Etter foredraget vil Merete Bø signere og selge boken sin. Årets julegave til deg selv, eller en god venn!

Billett til foredraget inkluderer inngang til Smakstorget
 

FOREDRAG 2     Kl. 16:00 - 17:15
ABC OM VIN OG MAT SAMT PRESENTASJON AV VINSERIEN "OMA".

Ole Martin Alfsen gir deg basiskunnskap om hva slags vin som passer til ulik mat. Smak hans egen vinserie under navnet, «OMA.»

Hvem har ikke sett på «4-stjerners middag» på TVNorge, ledet av selveste Ole Martin Alfsen? Nå kommer han til Hamar Vinfestival og gir deg litt «ABC» om vin og mat.

Ole Martin er en svært kunnskapsrik mann med lang fartstid i den gastronomiske verden. I dette kurset deler han sin kunnskap om faget, og du får smake på noen av hans egne italienske viner under navnet «OMA» som er å finne i Vinmonopolets hyller.

Etter foredraget vil Ole Martin Alfsen signere og selge bøker samt hans nye serie av høykvalitets kokkekniver.

Billett til foredraget inkluderer inngang til Smakstorget.

Arrangør: Hamar Vinfestival

 

KJØP BILLETT

 
VIN TIL NORSK MAT med Merete Bø


ABC OM VIN OG MAT SAMT PRESENTASJON AV VINSERIEN "OMA"
med Ole Martin Alfsen

Hamar Kulturhus
Torggata 100
2317 Hamar
Telefon: 62 56 18 50