Kirsten Flagstad-salen
Lørdag, 1. oktober 2022

Ådalsbruk Musikkforening, på folkemunne kalt Bruksmusikken, er et janitsjarkorps fra Løten kommune i Hedmark. Musikkforeningen ble grunnlagt i 1870, og er dermed et av landets eldste janitsjarkorps. Vi betrakter oss, i likhet med Løiten Aquaviten, som stolte kulturrepresentanter for bygda vår!

Bruksmusikken teller i dag i overkant av 50 aktive medlemmer. Medlemmene er en gjeng glade musikere som har en ambisiøs visjon om å være et av landets fremste janitsjarkorps! For å nå denne visjonen har vi tydelige mål for hvordan vi skal bli bedre - samtidig som vi har det veldig artig sammen. Christian Skarbø Tenfjord er vår faste dirigent og musikalske leder.

Å være Bruksmusiker innebærer en aktiv tilværelse med øving, konkurranser og konserter. Det er fast øvelse hver torsdag i gode øvingslokaler på Løten ungdomsskole. Vi har også flere helgeseminarer gjennom året. I tillegg til å arrangere egne konserter, deltar vi på ulike kulturarrangementer og spilleoppdrag lokalt, regionalt og nasjonalt. Deltakelsen i NM Janitsjar i Trondheim er for oss ett av årets høydepunkt! Der har vi deltatt i mange år, og vi spiller nå i 2. divisjon.

Årets høstkonsert som vi har fått anledning til å ha her i flotte Hamar kulturhus, er en konsert med variert innhold. Vi skal fremføre originalskrevet korps musikk, blant annet Armenske danser av Alfred Reed og musikk skrevet av vår dirigent Christian S Tenfjord. Vi skal også fremføre Overture to Candide av Leonard Bernstein. Det blir solister fra egne rekker mm.

Vi gleder oss til å spille konsert igjen.