Kirsten Flagstad-salen
Søndag, 1. oktober 2023
19:00-20:30

Ådalsbruk Musikkforening, på folkemunne kalt Bruksmusikken, har med seg Hamar ungdomskorps på årets høstkonsert. Det blir en konsert med variert innhold og med solister fra egne rekker.

Bruksmusikken gleder seg å spille med ungdommene og deres dirigent Kristoffer Kregnes. Det er et langsiktig mål å være med å løfte frem de unge musikerne som også er korpsets fremtid.

Tor Rullestad vil være konfransier på årets høstkonsert.


Ådalsbruk Musikkforening er et janitsjarkorps fra Løten Musikkforeningen ble grunnlagt i 1870, og er dermed et av landets eldste janitsjarkorps. Som Innlandets beste janitsjarkorps og vinner av de tre siste Innlandsmesterskapene, har de en ambisiøs visjon om å være et av landets fremste janitsjarkorps. For å nå denne visjonen har de tydelige mål for hvordan de skal bli bedre samtidig som de har det veldig artig sammen. Christian Skarbø Tenfjord er fast dirigent og musikalske leder. 

Å være Bruksmusiker innebærer en aktiv tilværelse med øving, konkurranser og konserter. Det er fast øvelse hver torsdag i gode øvingslokaler på Løten ungdomsskole, samt flere helgeseminarer gjennom året. I tillegg til å arrangere egne konserter, deltar korpset på ulike kulturarrangementer og spilleoppdrag lokalt, regionalt og nasjonalt. Deltakelsen i NM Janitsjar i Trondheim er ett av årets høydepunkt. Der har de deltatt i mange år, og spiller nå i 1. divisjon.


Kveldens gjester, Hamar Ungdomskorps, er et av korpsene i Hamar Janitsjarskole. Hamar Janitsjarskole ble etablert i 1970, og har mottoet Musikkglede for alle!

Hamar Ungdomskorps, ofte omtalt som HUK, er tilbudet til de eldste i Janitsjar skolen, og er for de fra 8 klasse og oppover til ut videregående skole. De teller i dag 36 medlemmer, og har en god besetning. Korpset øver i Hamar kulturhus på torsdager. De deltar blant annet i 1.divisjon på Innlandsmesterskapet i tillegg til å holde konserter med mer.