Kirsten Flagstad-salen
Lørdag, 5. oktober 2024
19:30-21:20
Varighet ca 1 time og 50 min.

Det er med stolthet vi kan bekjentgjøre at Jan Garbarek Group står på programmet når Hamar kulturhus i 2024 feirer sitt 10-årsjubileum!

Jan Garbarek kan utvilsomt omtales som den mest toneangivende innen europeisk jazz. Utallige musikere over hele verden har latt seg inspirere og påvirke av Garbareks sound, som beskrives som lyrisk, eterisk, meditativ – og skandinavisk!

Garbareks sound har blitt et umiskjennelig varemerke og har gjennom mange år utvidet dimensjonen av hvordan vi definerer jazz.

Utallige plateutgivelser, konserter på de største scener verden over, mange års samarbeid med Keith Jarrett og de nyskapende plateutgivelsene med The Hilliard Ensemble har gjort Garbarek populær på tvers av alle musikalske sjangre og grenser.

Denne kvelden i Kulturhuset spiller Jan Garbarek sammen med sin faste pianist gjennom mange år, Rainer Brüninghaus, bassisten Yuri Daniel fra Brasil og den indiske perkusjonisten Trilok Gurtu. Det disse musikerne skaper, beskrives med ordene ‘ambience’ og ‘sensual sensation’. Dette blir uten tvil en ekstraordinær konsertopplevelse som setter spor i ditt dypeste indre.

Jan Garbarek - saksofon
Rainer Brüninghaus - piano
Yuri Daniel - bass
Trilok Gurtu - perkusjon/trommer