Kirsten Flagstad-salen
Lørdag, 30. september 2023
19:00-20:30

Du vil få høre nydelig versjoner av låter fra hennes første album på norsk, «Heim» og fra hennes siste plateprosjekt «Øyliv/ Byliv».

Maria synger på egen dialekt og ønsker å ivareta den nordnorske vise- og sangtradisjonen som ligger hennes hjerte nært. Hun er sterkt inspirert av blant annet Terje Nilsen, Lars Bremnes og Trygve Hoff, for å nevne noen. 

2020 brukte Maria tiden til å dykke ned i sin egen livshistorie. Hun kommer fra en av Norges vakreste øyer, Senja, og allerede som 11-åring debuterte hun på en scene langt unna hjemstedet da hun fikk rollen som «Annie» i Oslo. Dette førte henne videre til Det Norske Teatret og flere nye roller i store musikaler.

Hun tilbrakte lite tid på Senja de påfølgende årene og allerede som 16-åring bosatte hun seg i Oslo. Disse erfaringene har nå blitt til det musikalske prosjektet «Øyliv/ Byliv», som består av to EP´er. I de to utgivelsene blir man bedre kjent med Maria sin oppvekst på Senja og erfaringene fra hennes flere tiår i hovedstaden via nydelige visepop-låter.


I november 2020 gav Maria ut den vakre og norskspråklige julesangen «Fire roser» sammen med Lars Bremnes. Dette førte videre til utgivelse av julealbumet «Ringe inn» året etter. I 2022 reiste de to sammen på juleturné for første gang. Turneen «Ringe inn» fikk fantastisk mottagelse og nesten 13.000 publikummere kjøpte billett. 

Fra Tromsø til Kristisand reiste de to sammen med glimrende musikere og en helt nyskapt julekonsert – som fortsetter julen 2023.


Om Maria
Gav ut sitt debutalbum i 2004

I 2015 stakk hun av med seieren i TV-programmet «Stjernekamp», nettopp med en vise fra nord: Gjennom sorga går ei sang (Halvdan Sivertsen). 

2017 turnerte Maria med konsertforestillingen "Jåla fra Lakselvnes", som er basert på historier fra egen barndom, oppvekst på Senja, og kjærligheten til nord norsk visetradisjon.

Har i en årrekke vært med på juleturneen «Stille Natt Hellige Natt» gjennom hele landet

Etablerte i adventstiden 2022 en ny storsuksess med Lars Bremnes med turneen «Ringe inn» - med utsolgte hus over hele landet.