Kirsten Flagstad-salen
Lørdag, 30. september 2023
19:00-20:30

Nydelig, nær og personlig visepop om lengsel og kontraster. Maria Haukaas Mittet er ute med ny musikk og dykker ned i sin egen livshistorie. Lørdag 30. september kommer hun til Hamar kulturhus.

Hun kommer fra en av Norges vakreste øyer, Senja, og allerede som 11-åring debuterte hun på en scene langt unna hjemstedet da hun fikk rollen som «Annie» i Oslo. Dette førte henne videre til Det Norske Teatret og flere nye roller i store musikaler, og Maria tilbrakte lite tid på Senja de påfølgende årene. Allerede som 16-åring bosatte hun seg i Oslo.

Disse erfaringene har nå blitt til det musikalske prosjektet «Øyliv/ Byliv», som består av to EP´er. Gjennom nydelige visepop-låter blir du, bedre kjent med Maria sin oppvekst på Senja og erfaringene fra hennes flere tiår i hovedstaden.

– Det å komme fra et lite sted og flytte til en storby på andre kanten av landet var for meg veldig kontrastfylt. Ikke bare i omgivelser, men i mentalitet og samhandling - på godt og vondt, sier hun. 

Maria synger på egen dialekt og ønsker å ivareta den nordnorske vise- og sangtradisjonen som ligger hennes hjerte nært. Hun er sterkt inspirert av blant annet Terje Nilsen, Lars Bremnes og Trygve Hoff, for å nevne noen.  På konserten i Hamar vil du også få høre nydelig versjoner av låter fra hennes første album på norsk, «Heim». 


 

Om Maria
Gav ut sitt debutalbum i 2004

I 2015 stakk hun av med seieren i TV-programmet «Stjernekamp», nettopp med en vise fra nord: Gjennom sorga går ei sang (Halvdan Sivertsen). 

2017 turnerte Maria med konsertforestillingen "Jåla fra Lakselvnes", som er basert på historier fra egen barndom, oppvekst på Senja, og kjærligheten til nord norsk visetradisjon.

Har i en årrekke vært med på juleturneen «Stille Natt Hellige Natt» gjennom hele landet

Etablerte i adventstiden 2022 en ny storsuksess med Lars Bremnes med turneen «Ringe inn» - med utsolgte hus over hele landet.