logo

Meny

Teater

Hamar kulturhus skal være et kulturelt kraftsenter for Innlandet der kunst produseres og utvikles i nye retninger. Det oppnår vi blant annet gjennom å tilby profesjonelle kulturaktører gode øvings- og fremføringslokaler. Et eksempel er Teater Innlandet, som har sitt tilholdssted i kulturhuset med egne tilpassede produksjonslokaler. Du vil også kunne oppleve andre profesjonelle teateroppsetninger her, blant annet i samarbeid med Riksteatret.

Teater Innlandet

Teater Innlandet AS er et profesjonelt teater for Hedmark og Oppland, med egne produksjonslokaler og scene ved Hamar kulturhus.

Teatret bidrar til å utvikle Innlandets kunst- og kulturliv gjennom produksjon og programmering av scenekunst – i egen regi og i samarbeid med andre aktuelle aktører.

Teater Innlandet skal vinne publikum gjennom å vise kunstnerisk mot og presentere ny scenekunst av høy kvalitet.

 

Riksteateret

Etter 15 års fravær legges endelig Riksteatrets turnérute innom Hamar!

Riksteatret er hele landets teater og har som oppgave å tilby profesjonell scenekunst til publikum over hele landet. De spiller på 70 ulike kulturhus, i alle landets fylker og første stopp på Hamar kommer allerede 3. april med ”Folkestyret” som tar utgangspunkt i grunnlovsjubileet.

Vi deler Riksteatrets visjon om ”store opplevelser og fulle hus!”

 

Nysirkus

Barn og unge er en prioritert målgruppe for Hamar kulturhus.

Kulturhuset skal være en kulturell utviklingsarena for barn og ungdom og brukermedvirkning er et tiltak for å sikre dette. I den forbindelse har de unge selv ytret ønske om og behov for opplevelser knyttet til nysirkus, og vi har derfor gjort dette til et satsingsområde.

Her samarbeider Hamar kulturhus med flere aktører nasjonalt og internasjonalt for å kunne tilby forestillinger og workshops innen nysirkus.