Klubbscene Rolf Jacobsen
Tirsdag, 21. februar 2023
19:00-20:00
Arrangementet er gratis, men du må ha med gratisbillett. Den finner du på den grønne billettknappen.

Etter å ha gitt ut flere bøker de siste årene klatret forfatter Anders Totland rett inn på bestselgerlisten da han i høst ga ut romanene «Til jord skal du bli». Den burleske historien om den pensjonerte presten Jacob Juul, som røkter bier, brenner sin egen sprit og i løpet av noen få dager blir både morder, enkemann og bestefar har gledet folk over hele landet. Og nå kommer han til Hamar!

Forlaget har kallet det tragikomisk noir. Biblioteksentralen sorterer boka som komedie – og selv kaller forfatteren det er tøysethriller, eller en rølpete roman fra bygda. I følge bokanmelderne er boka full av spenning, hjertevarme og morsomme innfall. Dette er Totland sin 15. bok. Den er allerede solgt til utlandet. Og går alt etter planen, skal boka også bli filmatisert.

Om forfatteren:
Anders Totland (f. 1986) er en norsk forfatter, oppvokst på Bømlo og holder til på Valen i Kvinnherad. Siden 2015 har han gitt ut en rekke barne- og ungdomsbøker i flere sjangre. Flere av bøkene er solgt til utlandet, og i 2017 ble han tildelt Nynorsk barnelitteraturpris for ungdomsromanen Engel i snøen. I 2021 ga han ut sakprosaboka Vindmøllekampen – Historia om eit folkeopprør. Til jord skal du bli (2022) er hans andre roman for voksne.