Garbarek, Andsnes og Boine til Hamar kulturhus’ 10-årsjubileum

Publisert 20. november 2023

Jan Garbarek, Leif Ove Andsnes og Mari Boine står sammen med Aurora og KORK på programmet når Hamar kulturhus feirer sitt 10-års jubileum neste år. I tillegg blir det gjensyn med flere publikumsfavoritter og en «takeover».

Publisert 20. november 2023

– Med disse fantastiske artistene på programmet kommer 2024 til å bli et festår uten sidestykke, og vi gleder oss enormt til å starte feiringen, sier kulturhusleder Tor Rullestad, som i dag, blant andre, presenterer Jan Garbarek, Leif Ove Andsnes og Mari Boine på jubileumsprogrammet, når det neste år skal feires at det er 10 år siden Kulturhuset åpnet.

Jan Garbarek er ansett som den mest toneangivende innen europeisk jazz. Leif Ove Andsnes er en av våre mest begavede innen klassisk musikk, og Mari Boine har spredd vår felles kulturarv over hele verden med live-opptredener som tar pusten fra deg.

Garbarek, Andsnes og Boine kommer i tillegg til konsertene med Aurora og Kringkastingsorkesteret, som allerede er lansert som en del av jubileumsprogrammet og ligger ute for salg.

– Både Aurora og Kringkastingsorkesteret selger veldig bra, så her er det ingen grunn til å vente med å sikre seg billetter, sier Rullestad.

Følg med for enda flere lanseringer på jubileumsprogrammet fremover – meld deg på vårt nyhetsbrev > 

Kulturhusets villeste natt noensinne: Suksessen fra 5-årsjubileet, " Midnight Burlesque", kommer tilbake i november. Foto: Frederik Garshol

Kulturhusets villeste natt noensinne: Suksessen fra 5-årsjubileet, » Midnight Burlesque», kommer tilbake i november. Foto: Frederik Garshol

 

Gjensyn med publikumsfavoritter 
Men Rullestad har flere nyheter på lur. Jubileet gir også gjensyn med et par publikumsfavoritter; «Shine on you» og «Midnight Burslesque».

Lokalheltene «Shine on you», tok publikum med storm for sin Pink Floyd-tribute i Kulturhuset tidligere i høst, og ble møtt med stor jubel og nærmest folkekrav om ekstrakonserter. Nå kommer de tilbake til Kulturhuset lørdag 16. mars, som en del av jubileumsprogrammet.

«Midnight Burlesque» ble av mange omtalt som Kulturhusets villeste natt noensinne. Nå kommer suksessen fra 5-årsjubileet tilbake i en enda villere utgave, og i november 2024 forvandles Kirsten Flagstad-salen til en verden du knapt har sett maken til. Billettene legges i salg til våren.

10-årsjubileet skal også vie en hel dag til dans. Lørdag 27. januar gir Kulturhuset husnøklene til de som kan det best og lar PS Dans kjøre «takeover» med oppdrag om å fylle hver krok i huset med dans, musikk og glade folk.

– Og på denne dagen skal det aller meste være gratis, legger Rullestad til.

Jubilerer hele året
I 2024 er det altså 10 år siden Hamar kulturhus åpnet, og det skal markeres med et utvalgt jubileumsprogram gjennom hele året, med arrangementer som på én eller flere måter vil skille seg ut fra det øvrige programmet.

– Med jubileumsprogrammet ønsker vi å overraske, og alle som kommer på et jubileumsarrangement gjennom året vil få seg nettopp det; en overraskelse, sier Rullestad, uten å røpe hva dette vil innebære.

– Men med Aurora, Jan Garbarek, Leif Ove Andsnes, Mari Boine, KORK, Midnight Burlesque, Shine on you og PS:Takeover, vil jeg si publikum allerede har gode grunner til å ville bli med på feiringen, og til å følge med fremover for enda flere lanseringer.

#HamarKulturhus10år
– jubileumsprogram

19. jan         KRINGKASTINGSORKESTERET
27. jan         PS TAKEOVER 
1. mars        MARI BOINE
3. mars        AURORA
16. mars      SHINE ON YOU
5. okt           JAN GARBAREK
november    MIDNIGHT BURLESQUE (legges i salg våren 2024)
14. des        LEIF OVE ANDSNES

Billetter til Kringkastingsorkesteret, Mari Boine, Aurora, Shine on you, Jan Garbarek og Leif Ove Andsnes ligger ute for salg på Hamar kulturhus sine nettsider.

Følg med for enda flere lanseringer på jubileumsprogrammet fremover – meld deg på vårt nyhetsbrev > 

Flere fra aktuelt