Kirsten Flagstad-salen
Tirsdag, 15. Oktober 2019
19:00-20:30
Varighet: 1 time 30 minutter, ingen pause. 19. september kan du bli kjent med boka i bibliotekets "Sitt og Lytt" serie.

Hvordan hadde livet blitt dersom du hadde fulgt den store kjærligheten? Sauebonden Bjarne går i møte med seg selv, de valgene han tok, det livet han levde og det livet han ikke turte leve.

Den stolte sauebonden Bjarne sitt liv går mot slutten. Men før han kan legge ut på den siste reisen må han gå i møte med seg selv, de valgene han tok, det livet han levde og det livet han ikke turte leve.

Det blir ei saftig fortelling om intens kjærlighet og livskamp, dampende erotiske minner blandet med svart humor og historier om glemte lik, lavføtte værer og dagen da Farmall-traktoren kom.

Den lille romanen "Svar på brev frå Helga" av Bergsveinn Birgisson vant den islandske bokhandlerprisen i 2010 og ble nominert til Nordisk råds litteraturpris i 2012. Boken har vært dramatisert for teater i flere land og en film er på vei. Nå blir det teater i Norge med folkekjære Helge Jordal og Ragnhild Gudbrandsen. Bergsveinn Birgisson har også skrevet "Den svarte vikingen", som Paramount Pictures lager TV-serie av med norske Morten Tyldum som regissør.

"Svar på brev frå Helga" er en gripende fortelling om moden kjærlighet – om en lidenskap som blir bestemmende for to menneskers liv, og som føder et savn de to tar med seg inn i døden. Dette er Romeo og Julie for voksne.


Bli kjent med boka i bibliotekets "Sitt og lytt-serie" 19. september. 
Dette er en rolig ettermiddagstime med høytlesning for voksne i bibliotekets 2. etasje. Denne torsdagen får du bl.a. en smakebit av romanen "Svar på brev frå Helga" av Bergsveinn Birgisson. Les mer: Sitt og lytt

_____________

Sagt om boka:

"En oppsiktsvekkende god bok (…) Språket sitrer av begjær. Uforløst begjær - og lengsel."
/ Dagbladet, 5

"Full av følelser og tanker om menneskelivet"
/ VG, 5

"Vakker brevkunst"
/ Aftenposten

"Det skal godt gjøres ikke å like denne boken, en sann diamant"
/ Vinduet

"Årets beste bok. Har du ikke lest denne boken, så har du gått glipp av noe virkelig stort"
/ Bokdama Anette Garpestad
 
"Eg tar meg sjeldan tid til å lese ei bok fleire gonger, men denne vesle perla av ein roman har eg nett tatt fram og lese om att. Romanen er klok og humoristisk og samstundes så trist og tankefull."
Anne Merete Hegrenes, Bergen offentlige bibliotek

--

På scenen: 
Helge Jordal og Ragnhild Gudbrandsen

Team: 
Regissør: Stig Amdam, Kostymedesigner, Scenograf: Åse Hegrenes, Videodesigner, Lysdesigner: Einar Bjarkø, Dramaturg: Solrun Toft og Produsent: Emnet Kebreab

 

Av Bergsveinn Birgisson. Oversatt av Johannes Gjerdåker. Dramatisert av Stig Amdam.