Multisal Pauline Hall
Lørdag, 20. Oktober 2018

Singer/songwriter Signe Marie Rustad er født og oppvokst på Rustad i Elverum, der skogen, elva og jordene har tilført en urokkelig ro og en vedvarende rastløshet. Flere av låtene hennes bærer derfor i seg en søken etter balanse mellom nettopp disse to elementene: roen og rastløsheten.

Rustads andreplate, Hearing Colors Seeing Noises kom ut høsten 2016 og anmeldelsene som fulgte var umåtelig positive. Termen «årets beste» gikk igjen, og albumet ble til og med nominert til Spellemann i kategorien Country.

Hearing Colors Seeing Noises ble spilt inn i Studio Paradiso med Marcus Forsgren (Jaga Jazzist, Bror Forsgren, The Lionheart Brothers) som produsent. Med analog innspilling på Arne Bendiksens gamle båndmaskin, baklengsgitar à la Beatles Revolver, vokaldubbing à la Judee Sill, massiv reverb og massiv ammetåke, spenner låtene fra dikt, ikledd beskjeden kassegitardrakt, til mer svevende og episke verk, slik som førstesingel «The Space Song».

Signe Marie Rustad debuterte i 2012 med plata Golden Town, produsert av Håkon Gebhardt (Motorpsycho, HGH). Musikkjournalist Tom Skjeklesæther nominerte like godt Rustad til årets beste norske debutant, og skrev videre at plata «kanskje var den aller beste utgivelsen» det året.

Med seg på turné har Rustad et meget kompetent band, som i tillegg til folkemusiker Annar By, består av musikere som har spilt med blant andre Luke Elliot, St. Thomas, Folque og Erik Lukashaugen.

Om Lydhør
Velkommen til Lydhør – en konsertserie som gir deg lavmælte, stemningsfulle og neddempede musikkopplevelser, tett på artistene i Multisal Pauline Hall. Her har vi cafébord og stearinlys, og du kan nyte et glass fra Cafe Valuta.