Kirsten Flagstad-salen
Lørdag, 1. Desember 2018
Forestillingens lengde: 2 akter (55 min og 50 min), pause ca 20 min.

Fjorårets suksess, St. Petersburg Festival Ballett kommer tilbake til Hamar kulturhus 1. desember, denne gangen med legendariske Svanesjøen.

Svanesjøen med Tsjajkovskijs udødelige musikk regnes som balletten over alle balletter. Det er dramatisk kamp mellom det gode og det onde. Det er forvandling og trolldom, troskap og svik, svart mot hvitt. I sentrum står kjærligheten mellom svanedronningen Odette og prins Siegfried, som trollmannen Rothbart gjør alt han kan for å ødelegge.

St. Petersburg er vuggen for den berømte russiske balletten skapt av Marius Pepita på 1900-tallet. Det er mange kjente teater i St. Petersburg, men disse reiser sjeldent på turné utenfor Russland. St. Petersburg Festival Ballett ble etablert i 2009 for å turnere i Europa og resten av verden så det ballettelskende publikummet skal få mulighet til å oppleve den berømte St. Petersburg balletten.

«Vi har hatt et ønske om å bidra til å utvikle en arena for dans i Innlandet. Ved å satse på større internasjonale ballettproduksjoner som en del av Jul i Kulturhuset, har vi lykkes i å bygge en tradisjon blant familier i regionen. To fulle hus med Nøtteknekkeren i fjor viser både et ønske og en interesse blant publikum for ballett. Det er bare å glede seg til årets juleballett!» sier Programansvarlig, Mocci Ryen.

Musikk: Pyotr Tchaikovsky
Koreografi: M. Petipa og L. Ivanov
Libretto: W. Begitchev og W. Geltzer
Scenografi og kostymer: Vyacheslav Okunev
Lysdesign Aivis Tuch

Forestilling + julebord

Lag en ekstra hyggelig helaften med middag i Café Valuta før eller etter forestillingen! Kjøp billettpakke med 2-retters julemiddag* og billett til kun kr 845,- for voksen og kr 445,- for barn ,- inkl. avg.

*Valgfrihet fra Kulturmeny med innslag av tradisjonell jul.

Når du har kjøpt billettpakke med middag og forestilling vil du motta en e-post fra Café Valuta med mer informasjon om bordbestilling.

For mer info om meny eller bordreservasjon ta kontakt med
Café Valuta på tlf 48 32 43 24 eller e-post post@cafevaluta.no