Kirsten Flagstad-salen
Lørdag, 17. Februar 2018
21:00-22:30
Ståkonsert - hovedsal

12 år etter at de “ga seg” er folkrockbandet Gåte igjen aktuelle med ny musikk! I februar legger bandet ut på en svært eksklusiv turné, og vi er veldig glade for at Hamar kulturhus er et av stoppestedene.

Gåte, som ble startet av søskenparet Sveinung og Gunnhild Sundli, gjorde seg raskt bemerket fra starten av i 1999. Ved å kombinere norsk folkemusikk med eksplosiv og progressiv rock, gjorde de stor suksess, spesielt i årene 2001 – 2006. Spektakulære konserter, to studioalbum, to EP-er og ett livealbum har de på merittlista, og de solgte mer enn 100 000 album, gikk til førsteplass på VG-lista og ble tildelt flere priser, deriblant Spellemann- og Prøysenprisen.

Nå er folkrockbandet igjen aktuelle med ny musikk, 12 år etter at de «ga seg». EP-en «Attersyn», som bandet selv utvilsomt mener representerer en frisk og fornyet tilnærming til Gåtes særpreg og uttrykk, har mottatt gode kritikker. I Hamar Arbeiderblad fikk nyutgivelsen nylig full pott og terningkast 6.

I februar legger bandet ut på en eksklusiv klubbturné innom Verftet i Bergen, Byscenen i Trondheim og et allerede utsolgt Rockefeller i Oslo. Nå er det også klart at Hamar kulturhus går inn i rekkene som en av de få utvalgte med Gåte på scenen i februar.

Når Gåte nå returnerer skal det ikke være noen tvil om at det er Gåte du hører når du hører det. Samtidig ønsker de å utvikle videre det som på mange måter aldri føltes fullbyrdet grunnet en brå slutt i 2006. Dette føles med andre ord like mye som en begynnelse, som en fortsettelse.

“Attersyn” er en EP med fire nye låter. To av dem er basert på middelalderballadene “Venelite og Bergjekongen” og “Rideboll og Gullborg”, og de to andre er nyskrevne låter med tekst av Knut Buen. Det nyskrevne materialet er blitt skapt i samarbeid med låtskriver Katrin Frøder. Gåte mener det nyskrevne materialet utvilsomt representerer en frisk og fornyet tilnærming til Gåtes særpreg og uttrykk, som de gleder seg til å utforske videre.

Vi gleder oss hvertfall enormt til GÅTE i Kisten Flagstad-salen lørdag 17. februar, og håper du gjør det samme! 

Imens vi venter til februar kan vi jo kose oss med denne godbiten fra 2004: