Konsertforedrag med Ketil Bjørnstad

Komponist, pianist og forfatter Ketil Bjørnstad er en av Norges store samtidskunstnere. Her vil det bli smakebiter fra hans musikalske og litterære produksjoner når han snakker om sine egne bøker.

Sted: Multisal Pauline Hall
Dato: Torsdag 16. november
Tid:   Kl. 19:00

Vaighet: ca. 80 minutter

KJØP BILLETT

Med sine komposisjoner, betraktninger og ikke minst - sitt pianospill, har Ketil Bjørnstad gjort livet rikere for oss. Han har gitt ut ca. 30 bøker, dikt, romaner og biografier. I 2007 kom romanen Elven, som er en frittstående oppfølger til Til musikken (2004), sistnevnte en bok som Bjørnstad i september 2008 fikk den prestisjetunge franske leserprisen "Le prix des lecteurs 2008" for. Bjørnstads biografiske arbeider har også høstet stor nasjonal og internasjonal anerkjennelse

Ketil Bjørnstad er utdannet pianist. Han viste tidlig at han hadde særs musikalske evner, men som 18-åring la han den klassiske musikken på hylla og begynte å spille med visesangere, avantgarde -jazzmusikere og andre kunstnere fra 70-talets kreative musikkscene. Blant hans mest kjente utgivelser finner vi Leve Patagonia, Messe for en såret jord og The Sea I og II. Bjørnstad er og kjent for sitt samarbeid med Ole Paus, Lill Lindfors og Terje Rypdal. Høsten 2007 kom albumet Devotions  - mens "Life in Leizig",  med  Rypdal, kom i februar 2008. Bjørnstad er også plateaktuell med kritikerroste The Light – songs of love and fear, sammen med Randi Stene og Lars Anders Tomter. Platen ”Coastlines”, med Lill Lindfors kom i 2009 . Night Song, med Svante Henryson kom i 2010, mens Early Piano Music (2011) gjør tilgjengelig igjen albumene Preludes vol 1 & 2 og Pianology fra midten av åttitallet.

Bjørnstads musikk forbindes ofte med flotte og vakre sanger, - for eksempel den inderlige ”Sommernatt ved fjorden”. På repertoaret står høydepunkter fra hele hans allsidige karriere.

Arrangør: Hamar bibliotek

KJØP BILLETT