Snøfrid - et bestillingsverk av Georg Buljo - Festspillene i Elverum

Hvordan låt musikken i møte mellom Harald Hårfagre og samiske Snøfrid Svåsedatter? Georg Buljos bestillingsverk "Snøfrid" er Festspillenes hyllest til samejubileet - og folket.

Sted: Multisal Pauline Hall
Dato: Torsdag 10. august
Tid:    Kl. 19:00

KJØP BILLETT

I år er det 100 år siden det første samiske landsmøtet ble holdt i Trondheim, en viktig hendelse i samefolkets historie. Med midler fra Norsk Kulturråd har Festspillene i Elverum engasjert musiker og komponisten Georg Buljo til å lage et musikalsk verk over den samiske historie. "Snøfrid" har sterk lokal forankring, både med musikere og i musikalsk inspirasjon.

Georg Buljo: - Snøfrid Svåsedatter var av samisk ætt, var gift og hadde barn med Harald Hårfagre. Verket vil være en musikalsk hyllest til Innlandet og menneskene som bor og bodde her. Med innlandet mener jeg regionen som nå omfatter fylket Hedmark i særdeleshet samt Oppland, Sør-Trøndelag, Akershus og Värmlands Län i Sverige. Menneskene inkluderer samer og folkeslag som har bodd og bor i regionen nå og i tidligere tider. På samme måte som forholdet mellom Hårfagre og Snøfrid, på 800-tallet, representerer en sammensmeltning og forbrødring mellom to kulturer, ønsker jeg å forbinde musikalske tradisjoner med hverandre. Det heter seg at da Snøfrid døde sørget Harald Hårfagre sønderkunst i to år.

Medvirkende:
Georg Buljo vokal, gitarer, diverse