14. desember 2024

Leif Ove Andsnes #HamarKulturhus10år

Leif Ove Andsnes innviet Kulturhusets fantastiske Steinway-flygel i åpningsåret 2014, og neste år kommer han tilbake for å feire 10-årsjubileet med en ny solokonsert.

Andsnes var svært fornøyd med både sal og instrument i 2014. – Med Kirsten Flagstad-salen har Hamar fått et konsertlokale som blir å regne med nasjonalt, sa Leif Ove Andsnes etter konserten i 2014, da han var den første til å holde solokonsert på Kulturhusets Steinway-flygel. Flygelet var en gave fra Sparebanken Hedmark.

Andsnes solokonsert i desember 2024 inngår i Kulturhusets utvalgte jubileumskonserter, som alle byr på noe ekstra for publikum. 

Program:

Edvard Grieg: Piano Sonata, Op. 7 
Geirr Tveitt: Piano Sonata No. 29 »Sonata Etere», Op. 129   

-pause-

Frédéric Chopin: 24 Preludes, Op. 28

 

Leif Ove Andsnes er er en av Norges mest profilerte innen klassisk musikk, både nasjonalt og internasjonalt. Med sine elleve Spellemannpriser er han den artisten som har mottatt prisen flest ganger. Wall Street Journal har beskrevet han som en av de mest begavede musikere i sin generasjon. The New York Times har kalt han «en pianist med myndig eleganse, kraft og innsikt». Han er innlemmet i den selebre «Gramophone Hall of Fame» og spiller i verdens mest kjente konsertsaler med ledende orkestre.

Billetter

Lørdag 14. desember 2024
Kl 20:00—Kl 21:30
Ledige billetter
>
Sal:

Kirsten Flagstad sal

Arrangør:

Enticott Music Management

Dørene åpner:

Kl. 19:00 / Baren er åpen

Se også

Se hele programmet

>