Kirsten Flagstad-salen
Søndag, 7. Oktober 2018
Varighet: 1 time, 15 min. inkl. pause

Hedmarken Symfoniorkester markerer at det er 100 siden Vidar Sandbeck ble født.

Med dirigent Geir Tore Larsen og solistene Aud Ingebjørg Barstad og Ljubov Demidova setter okesteret fokuset på Vidar Sandbeck, som i tillegg til å være visesanger, visedikter og forfatter, var en skolert og meget dyktig klassisk fiolinist. Sandbeck jobbet tett med musikkprofessor og fiolinist Leif Jørgensen, organist Eivind Veum, fiolinist Olaf Sætersmoen fra Elverum, og trekkspilleren Henry Haagenrud fra Nord-Odal.

Med røtter i, og inspirasjon fra storgårdenes musikkformer, bruker Sandbeck disse elementene i sine komposisjoner. Han levde hele sitt 87-årige liv i Hedmark og jobbet som fiolinlærer, både privat og offentlig i regionen.

På konsertprogrammet er bl.a. fremføring av utdrag fra Vidar Sandbecks debutkonsert fra 1941, og «Sandbeck-medley» som er arrangert spesielt for Hedmarken Symfoniorkester av Øivind Westbys.

Dirigent: Geri Tore Larsen
Solist og konfransier: Aud Ingebjørg Barstad - sang
Solist: Ljubov Demidova - fiolin

Aud Ingebjørg Barstad
Fiolinist og sanger Aud Ingebjørg Barstad fra Elverum er nok mest kjent for sin tid som frontfigur i bandet Katthult som ble landskjente gjennom bl.a. sine plateutgivelser. På "Gull Ifra Grønne Skoger" sang hun «Regnbågåbrua», som ble én av flere hits fra plata. Aud Ingebjørg startet tidlig som fiolinist. Hun tar nå musikk­utdanning ved Høgskolen i Innlandet på Hamar i tillegg til å ta frilansoppdrag.

Ljubov Demidova

Geir Tore Larsen – dirigent

Larsen er en allsidig musiker som cellist, dirigent og pedagog. Etter utdanning i Norge og utlandet, ble han ansatt i Oslo Filharmoniske Orkester i 1972, og var en lang periode solocellist ved Den Norske Opera. Sin pedagogiske gjerning startet han i 1974, først ved Østlandets Musikkonservatorium, og deretter ved Norges Musikkhøgskole. Ved siden av stor aktivitet som kammermusiker har han vært solist ved alle landets symfoniorkestre. Han har vært dirigent ved flere profesjonelle symfoniorkestre, og i Forsvaret som musikkaptein. I særdeleshet har svært mange amatørsymfoniorkestre glede av hans kyndige og inspirerende veiledning.