Multisal Pauline Hall
Lørdag, 3. November 2018

Gitarist og instrumentsamler Geir Sundstøl hadde spilt på over 260 plater med andre artister før han platedebuterte med soloalbumet «Furulund» i 2015. 27 år ut i karrieren tok han altså steget, og ble belønnet med strålende anmeldelser og Spellemanns nominasjon.

MOJO beskrev albumet som "en beroligende serie seige gitar soundscapes som blander Cooderesk western-varme med norsk måneskinnskulde». Det engelske bladet HiFi+ trakk i sin anmeldelse frem «de utsøkte lydvalgene»,
og anmelder Terje Mosnes fremhevet "en musisering som sjelden hever stemmen, men likevel vinner
gehør gjennom et rolig, lydlig mangfold som gradvis trer fram og gir hvert møte med albumet islett av
å være en førstegangsopplevelse».
Ganske nøyaktig ett år senere fulgte Geir Sundstøl opp med det enda mer helstøpte albumet «Langen ro», der lydbildet er like særpreget og rikt som sjangerereferansene er mange.

I 2017 gjorde Geir Sundstøl livedebut som soloartist med fem konserter langs kysten fra Bergen til Oslo, og dette ga mersmak. Både for flere konserter og at han nå jobber mot sitt tredje album.

I begynnelsen av oktober 2018 er han klar med sitt tredje soloalbum «Brødløs», på Hubro Music. Som på forrige soloalbum «Langen ro», bidrar følgende musikere med gjestespill: Erland Dahlen (Nils Petter Molvær), Mats Eilertsen, Jo Berger Myhre (Nils Petter Molvær), Sanskriti Shrestha og David Wallumrød (Spirit in the Dark, Odd Nordstoga).

Om tittelen på det kommende albumet, er det visstnok et boligområde i Halden forklarer Sundstøl:
"Navnet Brødløs er ett av mange rundt om i Norge som forteller om vanskelige tider og trange kår. Melløs, Armoda og Sveltihjel er andre navn som forteller den samme historien. Noen har ment at «Brødløs» skriver seg fra 1700-tallet da det lå en stor ekserserplass her. Angivelig skal det under en av militærøvelsene ha vært altfor lite mat til sultne rekrutter. De klaget sin nød, og stedet fikk navnet «Brødløs» fortelles det.»

Om Lydhør
Velkommen til Lydhør – en konsertserie som gir deg lavmælte, stemningsfulle og neddempede musikkopplevelser, tett på artistene i Multisal Pauline Hall. Her har vi cafébord og stearinlys, og du kan nyte et glass fra Cafe Valuta.