Kirsten Flagstad-salen
Lørdag, 27. Oktober 2018

Det er bare å glede til Thomas Dybdahl kommer med nytt band, gamle og nye låter. Lørdag 27. oktober er han i Kulturhuset som en del av sin Norgesturné.

I snart to tiår har Thomas turnert med sitt faste band That Great October Sound. Nå har han bestemt seg for å utforske nye musikalske retninger, med ny besetning på scenen.

-Sist desember holdt mitt band gjennom 18 år og meg vår avskjedskonsert på Vega i København. Det var en emosjonell, men fantastisk kveld. Tiden var rett og slett inne for noe nytt og det er med stor glede jeg nå ser frem til å dra på turne med et nytt band bestående av fabelaktige musikerne som kan gi både nye og gamle sanger nytt liv, forteller han.

Helt siden den første EP’en «Bird» i år 2000, og det første albumet «That Great October Sound», har Thomas vært en favoritt hos så vel publikum og musikkpresse. Han sikret seg også en Spellemann med «That Great October Sound».

Da oppfølgeralbumet ”Stray Dogs” kom i 2003, begynte nordmenn å omtale ham som en av våre fremste popmusikere. Slik har vi fortsatt å omtale ham gjennom nesten to tiår, til sammen syv album og flere kilo utmerkelser senere.

I tillegg til egen artistkarriere, var han også frontfigur i det legendariske og Spellemannsvinnende bandet The National Bank. Han har også komponert musikk for film og teater, og fikk Amandapris for beste filmmusikk i 2007.

I juni slippes den nye singelen «Can I Have It All», og til høsten kommer nytt album – produsert av legendariske Larry Klein, som har vært en mangeårig støttespiller for Thomas. Larry har produsert mer en 60 album og vunnet fire Grammys, og var sammen med Thomas  nominert til den gjeve prisen for beste produksjon på albumet ”What´s Left Is Forever».

Hans nye band består av:

Lars Horntveth - gitar, blås, synth.
Gard Nilsen - trommer Ole Morten Vågan - bass, gitar.
Vegard Lien Bjerkan - orgel, tangenter.