Kirsten Flagstad-salen
Lørdag, 29. September 2018
19:30-20:25

Akrobatikkalarm! FRIKAR er tilbake med ny, spenstig forestilling! Hallgrim Hansegård har utforska det gamle stølslivet. Hva brukte de tiden til før mobilen kom?

Spenn fast setebeltene, her er FRIKAR tilbake med en ny og modig forestilling.
Hva gjorde budeiene når guttene var i bygda - og hva gjorde guttene når jentene var i fjøste? Hva gjorde kjedelige stunder til kreative stunder?

I GotoGuta, som betyr gutter fra ei «goto», stien mellom to skigarder, får du hallingversjonen av «Backstreet boys»… og slik oppstod «hulling».

I GotoGuta inviterer Hallgrim Hansegård, Ådne Kolbjørnshus, Vetle Springgard og Andris Hemsing deg med til ei tenkt stølsgoto hvor de slår i hel tiden med surrealistiske påfunn.  '"GotoGuta", valdresdialekt for ‘Backstreet Boys’, er en studie i gruppedynamikk og fysisk kontakt mellom gutter. Danseglede, hardingfele og noe du aldri har sett før…

Hallgrim Hansegård etablerte FRIKAR i 2006 for å skape samtidskunst basert på eldgammel kunnskap. Forestillingene hans er spilt i 30 land og i utallige tv-kanalar, og i 2013 fikk han sølvprisen under Prix Italia. Han har lært av de gamle mestrene, pustet støvet av sjeldne skrifter og han søker alltid etter ny kunnskap om mennesket og nye samarbeidsformer.

-Artistic director: Hallgrim Hansegård
-Co-creating dancers: Ådne R. G. Kolbjørnshus, Vetle Springgard and Hallgrim Hansegård
-Performing dancers; Ådne R. G. Kolbjørnshus, Vetle Springgard and Jon Bugge Mariussen
-Co-creating musicians: Andris Hemsing and Erlend Apneseth 
-Performing musician: Andris Hemsing

 

På dette arrangementet gjelder Kulturkort for Ungdom, som gir ungdom fra Hedmark i alderen 13 - 21 år, med gyldig Kulturkort, rabattert pris. Kulturkort for Ungdom er gratis og kan bestilles her