Galleri Hamar kulturhus
Lørdag, 7. September 2019

Maler og grafiker Knut Frøysaa ville ha fylt 100 år i oktober i år. Han døde i 1987. I den anledning arrangerer familien en stor retrospektiv utstilling i Hamar Kulturhus.

Utstillingen viser et tilbakeblikk over Hamarkunstneren Knut Frøysaas malerier og tresnitt gjennom mange år. Dette er en unik anledning til å få sett bredden i hans kunstneriske virksomhet. Utstillingen spenner fra de aller tidligste arbeidene; alt fra aktmalerier, portretter og national-realisme, til naturmotivene som han er mest kjent for fra Stange, Hamar, Slottsparken, Lista og Jæren. Vi får også se akvareller og pastell som aldri har blitt vist tidligere.

I tillegg til all kunsten som er utstilt, får vi et lite innblikk i hvordan et tresnitt blir til, og nesten samtlige tresnitt kunstneren har laget, blir vist som en "bildeframvisning" på skjerm.

Enkelte av maleriene og flere av tresnittene legges ut for salg.

Hamarkunstneren er blant annet innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Museum of Modern Art i New York, Nasjonalgalleriet i Praha, Stavanger Faste Galleri, Oslo Kommunes kunstsamlinger, Bergen Billedgalleri og flere andre samlinger.

Utstillingen åpnes av ordfører Einar Busterud
Musikalsk innslag er ved Ingvild Koksvik, vokal og Lars Jakob Rudjord, piano